Què és la comèdia?

Comèdia

Què és la comedia?

La comèdia és un text literari en forma de programa que pot ser: televisiu o de ràdio. Té diversos episodis en els quals els seus personatges són els mateixos, passa en un entorn familiar com una casa familiar, escola, treball…

Té un guió humorístic i teatral que fa que el públic rigui. Hi ha canvis sobtats de situació i moltes vegades s’afegeixen rialles de fons, efectes d’il·luminació… Ja que és molt important el component visual i sonor.

L’objectiu de la comèdia és fer riure al públic i fer-li passar una bona estona i divertida al públic.

Nit de comèdia. Exhibició de monòlegs. | M.I. Ayuntamiento de Biar

En la comèdia entren diferents tipus:

En la comèdia entren diferents tipus:

  • Comèdia Antiga: Prové de l’antiga Grècia, és comèdia original, procedent dels escriptors clàssics com Cratés, Cretins, Aristòfanes…
  • Comèdia d’embolics: És el tipus de comèdia on es varregen trames i subtrames de manera absurda. Els malentesos són l’eix principal de l’embolic. Lope de Vega és tot un professional en aquest tram.
  • Comèdia satírica: Obres en les quals l’objectiu principal és ridiculitzar personalitats o entitats molt conegudes. Normalment, es presenten als personatges amb mofes i potenciant els seus defectes.
  • Comèdia física: També es pot dir “slapstick”. Es basa en els accidents que pateix una el protagonista o els protagonistes que hi participen (cops, caigudes…)
  • Comèdia musical: És un tipus de comèdia que existeix actualment on els personatges no només parlen i interpreten, sinó que també ballen i canten. També existeixen tragèdies musicals (trencar un instrument, no saber utilitzar-lo…).